Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Zlaťáci v kuchyni

09.06.2013 19:35

Protože v  Dětském domově v Uherském Ostrohu máme plno šikovných kuchařinek a kuchtíků, nadchla nás možnost zúčastnit se soutěže „Zlaťáci v kuchyni“, kterou vyhlásil NF Albert.  Čtyři týmy si vyzkoušely přípravit  jídlo tak, aby bylo nejen zdravé, ale i vtipně a nápaditě upravené na talíři. Po umístění fotografií na webových stránkách jsme netrpělivě očekávali výsledky hlasování.  K našemu nadšení a překvapení do finálového kola  v Brně postoupila hned dvě družstva.

S radostí nám nastaly i starosti. Na začátku června totiž odjela většina dětí do Chorvatska  a my museli  na poslední chvíli improvizovat a postavit alespoň jeden tým, který by ve finále hájil naše barvy… 

Tohoto nelehkého úkolu se ujaly Pavla Svobodová, Kateřina Němečková a Miroslava Buťáková, které se  v mimořádně krátké době připravily na soutěž  a bojovaly ze všech sil. Hodnoceno bylo nejen  hledisko kreativního nápadu, ale i zpracování surovin a  chuťová vyváženost. Přestože se našim děvčatům nepodařilo dosáhnout na  stupně vítězů, potěšila je pochvala odborné poroty: paní Nekopalové, koordinátorky Zdravé pětky, RNDr.  Suchánka  – odborníka na zdravou výživu a především slova mistra kuchaře pana Kudlíka: “Holky, byly jste dobré!“  Pofoukáním bolístky bylo i setkání se známým hercem Jiřím Mádlem, který soutěž moderoval  a dárky, které soutěžící dostali. Kreativita všech týmů byla ohromující a porota nešetříla nadšenými slovy. 

Děkujeme organizátorům Zdravé pětky  a Nadačnímu fondu Albert za uspořádání této netradiční a báječné soutěže a gratulujeme všem vítězům. P.S: „Holky, v těch zástěrkách vám to báječně slušelo a doufám, že vás v nich často uvidím".