Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Zakládání zahrady dětského domova

30.08.2019 00:00

Ježíšek v srpnu?

To je snad možné jen v Dětském domově v Uherském Ostrohu. Poslední den letních prázdnin, venku horko, jako v pekle a naše děti se radují z obrovského daru od paní Jandáskové, majitelky Zahradnictví Tonja. Maliny, ostružiny, rakytník, hrozny, rybíz, kiwi, bylinky a mnoho dalšího přivezli zahradníci do DD a nás čekal nelehký úkol, všechno nasadit. Rýče, motyky, hrábě, kolečka, konve…některé nářadí děti viděly poprvé, stačilo pár ukázek, vysvětlení a společně s vychovateli zvládli připravit záhon, všechno nasadit, důkladně zalít a pochválit se skvělý výkon. Představa, že už v příštím roce budou moci ochutnat své první ovoce, je popoháněla vpřed a nemysleli na únavu, ani na rozpálení sluníčko.
Tato úžasná spolupráce se Zahradnictvím Tonja vznikla na základě projektu DD - Zahrada, jejímž cílem je revitalizace okolí dětského domova osázením jedlými rostlinami, květinami, keři... Děti se budou učit nejen rostliny poznávat a pečovat o ně, ale i zpracovávat jejich plody do kompotů, marmelád, sirupů…
Až k nám přijedete na Den otevřených dveří - přelom května a června 2020, uvidíte, jak šikovné děti v domově máme, jak se zodpovědně starají o svůj nemalý záhon a určitě vám dají i ochutnat. Ježíšku - paní Jandásková, DĚKUJEME!!!

Bc. Iveta Sládková, vychovatelka