Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Ukaž, co umíš

07.12.2013 00:00

Brzkého zimního a studeného rána jsme vyrazili na závody v Aerobic Tour, které se konaly v nedaleké obci Vnorovy, pod záštitou města Veselí nad Moravou a starosty obce Vnorovy.  Závody byly pouze pro jednotlivce ne pro skupinu. Postupem času se na některých závodnících začala projevovat nervozita.
Našim nejmenším a nejmladším závodníkem, který předvedl svou odvahu, byla Daniela. Jednotliví cvičenci postupně odpadávali, ale naše Daniela ukázala svou bojovnost a se závodem se zdárně  poprala. V konečné fázi ale bohužel do finále nepostoupila.
Čím déle každý závod trval, tím více byly naše děti netrpělivější. Někteří se koncentrovali na ostatní závodníky a pozorovali jejich silné a slabé stránky. Také Milena s Markem měli po celý den o zábavu postaráno, zapojili se do rukodělných prací, navštívili tvořivé dílničky a zdobili perníky.
Konečně se dočkala naše další startovní skupinka, kterou zastupovali Marie, Martin a Diana. Zde už se ukázala obtížnost jednotlivých cviků, které naše děti neznají, ale přesto zaťaly zuby a bojovaly až do konečné fáze taneční sestavy.
Jako poslední se na startovní plochu postavila také Natálie, Veronika a Michaela. Zde se holky snažily opakovat cviky, které jim po celou dobu sestavy předcvičovala lektorka.  Děvčata sama zhodnotila sestavu jako velmi náročnou. Ale i přesto předvedla bojovného ducha a vydržela na sportovní ploše až do samého konce.
Po celý den tuto sportovní  akci doprovázela hudba, na kterou cvičily jednotlivé závodní kategorie. Na závěr za všemi přítomnými ať již závodníky nebo diváky zavítal Mikuláš, anděl a čert a rozdávali všem sladkosti.
A co dodati závěrem? Po fyzické stránce hodně náročný den pro všechny závodníky, neboť v kategorii jednotlivců ještě nikdy nezávodili a sáhli si až na dno svých sil.

Štěpánka Taranzová
Mgr. Pavlína Háblová

Fotografie: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/AEROBIK_ve_Vnorovech_7.12.2013/