Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Stromy přání

28.11.2014 00:00
Ač se nám to počasí snaží vymluvit, všichni už víme, že je to tady, že se to blíží, že je to za dveřmi…  Určitě jste uhodli, že jsou to Vánoce. A asi jako všechny děti se na ně i děti z našeho Dětského domova v Uherském Ostrohu nesmírně těší.

Letos pro nás advent začal ještě o něco dříve – již v pátek 28. listopadu. V tento den jsme totiž byli pozváni na slavnostní rozsvícení „Stromu přání“ Rádia Kiss Publikum v nákupním středisku Centro Zlín Malenovice.  Srdečně nás přivítala hlavní organizátorka paní Vorlová a hned nás naladila voňavými perníčky.  A brzy již začal program, který si pro nás připravily děti z folklorního souboru Pláňata z Halenkovic a cimbálová muzika Rováš. Moc se nám líbili nejmenší členové souboru, kteří přišli Ježíška potěšit dětskými říkankami a popřát mu: „ Oškerušek, suchých hrušek, aby ho nebolel břůšek.“  Zazpívali jsme si koledy a pozdravili se s kamarády z jiných dětských domovů. Honzík a Angela měli dokonce to štěstí, že mohli symbolicky rozsvítit stromeček prskavkami. Chvíle času zbyla i na potěšení se krásně vyzdobenými výlohami obchodů a návštěvu hračkářství.

A co to vlastně ty „Stromy přání rádia Kiss Publikum“ jsou?  Nejsou jen tak obyčejné, tyhle totiž každoročné  udělají díky dobrým lidem radost stovkám dětí z dětských domovů a zařízení pro handicapované po celém Zlínském kraji krásné Vánoce.

U každého stromu, které jsou letos  v  Centro Zlín a v pasáži Slunce v Uherském Hradišti , totiž najdete přání dětí.  Pokud chcete, můžete si některé z nich vybrat, zakoupit dárek a vrátit jej zpět pod strom.   Před Štědrým dnem pak dárky rozvezou vánoční skřítci Rádia Kiss Publikum (velcí by se totiž do toho rádia nevešli…)

Děkujeme všem, kteří se rozhodnou některé z dětí obdarovat,  a samozřejmě i  všem z Rádia Kiss Publikum, kteří  na nás každoročně myslí.

Lenka Burešová, vychovatelka DD UO

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Rozsviceni_Stromu_splnenych_prani_-Zlin_28.11.2014/