Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Prázdninujeme

01.07.2021 00:00
Střípky ze života dětí a změstnanců Dětského domova

S koncem letních prázdnin přichází ve školách a školských zařízeních k bilancování předchozího školního roku a především příprava toho nového, přicházejícího. Tak je tomu i v našem dětském domově. Za vše jen malá statistika – v průběhu roku nám odešlo 5 dětí, z toho tři do pěstounské péče a dva se vrhli do samostatného života. Nezůstali v Uherském Ostrohu, ale pobývají v Bzenci a Uhříněvsi. Za stejnou dobu jsme nově přijali děti tři. Změny nastaly i na zaměstnaneckých postech, kdy přišli i odešli čtyři zaměstnanci. V současné době máme v domově 12 pedagogických pracovníků a jdeme s věkovým průměrem hodně dolů :-) U provozních zaměstnanců roky jen přirozeně přibývají :-)

Činnost dětského domova byla po celý školní rok silně ovlivněna koronavirovým životem, přesto se nám podařilo spoustu našich aktivit zachovat a realizovat. Chyběli nám naši kamarádi z jiných dětských domovů, chyběla nám sportovní zápolení s nimi, chyběl nám jakýkoliv kontakt s přáteli a kamarády. To ale všem, nejen nám.

Proto jsme si o letních prázdninách vše vynahradili. Díky mnohým z vás a všem dalším donátorům, jsme si užívali táborové činnosti na různých letních táborech, poznali nová prostředí a hlavně nové kamarády. Pobývali jsme někteří také u svých rodin a přátel. Chodili jsme na brigády a také jsme pobyli v ozdravovně a dětských lázních. Všichni tak měli možnost si odpočinout a načerpat spoustu energie do nového školního roku. Někteří zasednou do školních lavic v nových školách, někteří se vrátí mezi své spolužáky. Přejme si, aby ten nový školní rok byl bez jakýchkoliv omezení.

Jana Frühaufová

Fotky