Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Jak jsme se báli s panem Andersenem

04.04.2014 00:00

Noc s Andersenem je kouzelná noc, během které děti poznávají, jak úžasnou věcí může být kniha a že tajemná dobrodružství z knih se dají zažít i na vlastní kůži.

Po několikaleté odmlce jsme krásnou tradici nocování s panem Andersenem oprášili i v našem dětském domově a času vynaloženého na přípravu a uskutečnění akce opravdu nelitujeme. A protože by bylo škoda se o pěkné zážitky nepodělit, pozvaly si děti své kamarádky a kamarády.

V tom čtení a zážitcích jsme zdaleka nebyli sami, protože letošní noci se účastnilo přibližně 80 000 dětí a dospělých a nocovalo se na téměř 1 360 místech nejen České republiky, ale v podstatě celého světa.

No a čím jiným zahájit než pohádkou Hanse Christiana Andersena, jehož jméno akce nese. Četbu zaměřenou na strašidla a pohádkové nadpřirozené bytosti nám zpestřily hry. Starší komunikovali prostřednictvím facebooku s některými dalšími účastníky. Za úplné tmy pak následovala noční výprava za pohádkovými bytostmi, kde děti tyto postavy poznávaly a plnily úkoly. Po návratu dvojice vybranou pohádkovou postavu nakreslily a přidaly vzkaz panu Andersenovi. Všichni účastníci byli odměněni kamínky, jak jinak než čarovnými. Zda se nám splní tajná přání jsme se pokusili zjistit pomocí runových kamenů. Po další dávce "strašidelného" čtení se nám dokonce podařilo přivolat pana Andersena, který již sice dávno odešel do svých pohádek, ale přesto dětem zodpověděl mnohé otázky.

Díky výborné spolupráci se zakladatelkami akce - uherskohradišťskými knihovnicemi Mirkou Čápovou a Hankou Hanáčkovou máme již nyní příslib účasti na příští Noci s Andersenem, kterou snad strávíme v místě zrození akce - v Knihovně B. B. Buchlovana v Uherském Hradišti.

Farvel herre Andersen - na shledanou pane Andersene!

Fotky: https://dduhostroh.rajce.idnes.cz/Noc_s_H._CH._Andersenem_4._4._2014/