Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Dětské domovy opět soutěžily

23.05.2013 20:02

Ve čtvrtek 23. 5. pořádal Dětský domov Uh. Ostroh již  13. ročník nadregionálních soutěží v atletice. Letos se ho zúčastnilo 12 dětských domovů a takřka stovka dětí  všech věkových kategorií. Soutěžilo se v klasických atletických disciplínách, ale pro ty opravdu nejmenší byly připraveny soutěže „na míru“. Běh mezi kužely, překážková dráha a podobné speciality je však nezaskočily a vše zvládali  s vervou a nadšením. Ti starší bojovali také jako lvi a všichni zaslouží velkou pochvalu. Počasí nám trošku nepřálo větrem a chladem, ale naštěstí nepršelo a teplo dodával dětem pohyb a teplý čaj. Jak vše nakonec dopadlo? Celkové vítězství si odnesl pořádající Dětský domov Uh. Ostroh. Na druhém místě se ocitl odvěký rival z Hodonína a třetí místo vybojovaly děti z Bojkovic. V každé kategorii pak děti obdržely krásné medaile a drobné dárky.

Jak praví klasik – co dodat na závěr?  Všichni zaslouží pochvalu za bojovnost a dodržování sportovního chování. Strávili jsme spolu celý den aktivně na čerstvém vzduchu, děti mezi sebou utužily nebo nalezly nové kamarádské vztahy.

Co si přát víc? Poděkování patří i firmě Kovovýroba Hoffmann z Ostrožské Nové Vsi, která přispěla finanční částkou na pronájem stadionu a medaile pro vítěze; a.s. Tekoo, která dětem dodala správnou dávku vitamínů. Příští rok se všichni těšíme již na  14. ročník atletických závodů dětských domovů.

Sportu zdar a atletice zvláště!
PS: Velké poděkování patří také studentům SŠPHZ UH 2. C, jmenovitě Hance Stojaspalové + Martinu Chvílovi + Adamu Grygarovi + Tomáši Kuželovi, kteří zpracovávali výsledky.