Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

Atletické soutěže dětí a mládeže dětských domovů

11.05.2011 18:46

Krásné azurové nebe se zlatými slunečními paprsky vítalo středeční ráno účastníky "atletických soutěží" na atletickém stadionu v Uherském Hradišti. Závodníci se sjeli z různých koutů Zlínského a Jihomoravského kraje. Soutěžily děti od tří do devatenácti let v kategoriích - atletická školka, minipřípravka, přípravka, mladších a starších dětí, dorostenecké kategorii a v pětiboji. Nejmenší děti měly méně specifické atletické disciplíny. Ovšem ti starší běhali krátké i dlouhé tratě, házeli krikeťáky, vrhali koulí, skákali do dálky i výšky. Všichni si mohli vybrat ze zří disciplín. Jen pětibojaři těch disciplín měli pět, bez možnosti výběru. A že se bylo na co dívat, by vám potvrdili i přítomní tělocvikáři, kteří na stadion přicházeli k hodinách TV svých tříd. Ke stálým organizátorům - pracovníkům DD Uh. Ostroh, se tentokrát přidali studenti sportovního managementu VŠB, kteří těmito závody zakončili průběžnou praxi.

A jak to všechno dopadlo ? Skvělých jednotlivců byla obrovská spousta, přímo 131 na stupních vítězů. Nejlepším dětským domovem byl vyhlášen ten "domácí" Uhersko-ostrožský se 172 body, na druhém místě DD Hodonín s 82 body, bronzovou medaili si odnesl DD Strážnice. Na dalších místech se sestupně umístil DD Kroměříž, Liptál, Uh. Hradiště, Zlín-Lazy a Bojkovice.

Nejen dětem, ale především vychovatelům patří poděkování, že děti na akci připravili, ředitelům a ředitelkám, že všem umožnili "být při tom" a dětem, že skvěle reprezentovali své dětské domovy.

Celá akce proběhla za podpory Nadace Děti-kultura-sport, sportovního drantu. DĚKUJEME !!!