Za peníze se dá postavit dům, ale teprve láska z něj udělá domov

Dětský domov

Sokolovská 620
Uherský Ostroh
687 24

+420 572591210
dduhostroh@centrum.cz

Podpořte prosím přání dětí dětského domova

https://spln-prani.webnode.cz/

 (Daruj sen! | Donio) 

51. ročník Slováckého běhu

04.11.2008 18:17

Stalo se již tradicí, že druhou neděli měsíce října se děti, tety a strýcové dětského domova účastní v Uherském Hradišti Slováckého běhu. Ne jinak tomu bylo při jeho již 51. ročníku. I tentokrát odjeli  na běh úplně všichni.

Kdo z Ostrohu cestuje vlakem či busem ví, že spojení není žádné nebo velmi špatné, a tak musely děti brzy ráno vstávat, před během si prošly osamoceně trať, vychovatelé měli dost času na registraci (i tak byli první), prostě díky dopravě bylo na vše dostatek času.

Všechny běhy zahajovala kategorie minižaček a minižáků. Zde nás reprezentovali naši nejmladší – Samuel (2 roky) + Tom + Dianka + Maruška, následováni školáky, dorostem a všelidovým během. Pochvalu za svůj výkon by mohli dostat všichni, tu největší si zaslouží Petr Škárka, který se o své výsledné páté místo popral s běžci, kteří jsou v tréninkovém procesu. Stejnou pochvalu si zaslouží naše Maruška, šestnáctileté zdravotně i tělesně znevýhodněné děvče. Svoji  trasu 2,5 km zvládla po boku Michala s úsměvem , předběhla naše „zdravá“ stejně stará děvčata. Šokovala ovšem i tím, že se vydala na další trať v délce 2 km, a tu zvládla vynikajícím způsobem. Ze svých výkonů měla obrovskou radost. Kéž by i zdravé děti přistupovaly k nabízeným aktivitám se stejným optimismem a nadšením.

V závěrečném všelidovém běhu obdržela většina dětí za svůj výkon pamětní tričko, a ti, kteří na něj nedosáhli,  obdrželi diplom v podobě startovacího čísla. Sluníčko se po celou dobu soutěže nemohlo probrat z mraků, dětem to však nevadilo a ti, kteří chtěli, vydali ze sebe maximum.

Pořadatelé nás ještě potěšili cenou za třetí nejpočetnější výpravu, Mirka s Monikou navíc obdržely ceny z tomboly.

Zdroj: www.zkola.cz